Village de Montmarsis

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind u een overzicht van de veel gestelde vragen. Onderstaande vragen geven u een indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Staat uw vraag er niet bij of heeft u onvoldoende antwoord gekregen op uw vraag? Stuur ons een e-mail naar info@montmarsis.com en wij helpen u verder.

Aankomst en vertrek

Wat zijn de aankomst- en vertrekdagen?
In het hoogseizoen in juli en augustus aankomst en vertrek alleen op zaterdag. Buiten het hoogseizoen is aankomst en vertrek vrijwel elke dag mogelijk. Als u op een bepaalde dag wilt aankomen en / of vertrekken, neem dan contact met ons op, bij voorkeur per e-mail: info@montmarsis.com

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?
Wij verwelkomen u graag tussen 16.00 en 18.00 uur. Mocht u buiten dit raam willen arriveren, dan horen wij dat graag van u.

Vertrektijd is tussen 8.00 en 10.00 uur.

Waar kan ik de routebeschrijving vinden?
Als we uw e-mailadres hebben, ontvangt u 2 weken voor aankomst onze welkomstmail met een gedetailleerde routebeschrijving voor het laatste deel van uw reis.

Kan ik op de dag van aankomst en vertrek gebruik maken van de faciliteiten?
Ja natuurlijk. Wel graag bij aankomst eerst aanmelden bij de receptie.

Accommodaties

Zijn de huizen allemaal op dezelfde manier ingericht?
Het interieur is bij alle accommodaties vergelijkbaar. De kwaliteitsnorm is gelijk.

Hoeveel mensen kunnen tijdens de huurperiode gebruik maken van de accommodatie?
In de omschrijving van de woonruimte is aangegeven voor hoeveel personen de woonruimte geschikt is. Dit aantal komt overeen met het aantal beschikbare bedden in de accommodatie en is het maximaal toegestane aantal personen. Vanwege veiligheidsvoorschriften mogen er geen extra gasten in het huis verblijven. Het plaatsen van extra bedden / campingbedden / luchtbedden is daarom niet mogelijk. Kinderen tot en met 2 jaar worden als extra persoon geaccepteerd. De baby of peuter slaapt dan in een bedje dat besteld kan worden tijdens de boekingsprocedure of bij de receptie tegen een meerprijs van € 2,50 per dag.

Kunnen we een specifieke bungalow of villa reserveren?
U kunt uw voorkeur aangeven bij het boeken. We zullen ons best doen om aan uw verzoek te voldoen, maar kunnen het resultaat niet vooraf garanderen.

Zijn accommodaties geschikt voor astma- / COPD-patiënten?

De vloeren van de woningen zijn veelal betegeld. Huisnummers 53 t/m 59 en de safaritenten hebben houten vloeren. In alle huizen, safaritenten en gebouwen is het NIET toegestaan om binnen te roken. In de meeste huizen zijn huisdieren niet toegestaan. Geef bij het boeken aan of u speciale wensen heeft.

Zijn er accommodaties die speciaal zijn ontworpen voor mindervalide of minder mobiele personen?
Een aantal woningen op het park is geschikt voor mindervaliden. Deze woningen hebben brede deuren en de badkamer is drempelloos. Deze woningen heten 4 pers. OPTIMA. Het zijn 2 huizen naast elkaar gelegen zodat men een huis kan boeken voor maximaal 4 personen of twee huizen voor maximaal 8 personen.

Zijn er rookvrije accommodaties op het park?
Onze huizen en accommodaties zijn allemaal rookvrij. Roken is toegestaan op het terras.

Is bedlinnen verplicht?
Bedlinnen is verplicht. In de omschrijving van de woningen ziet u de bijkomende kosten. Het is mogelijk om tegen een kleine vergoeding het beddengoed te vervangen tijdens uw verblijf.

Zijn er handdoek- en keukenlinnenpakketten beschikbaar?
Handdoekpakketten zijn niet standaard inbegrepen, maar kunnen besteld worden tijdens uw boeking of bij het inchecken bij de receptie. Keukenlinnen is bij de huurprijs inbegrepen.

Hebben alle woningen van een bepaald type dezelfde faciliteiten?
Ja, de standaarduitrusting is in principe hetzelfde bij de accommodaties op Village de Montmarsis.

Kunnen we de accommodatie zelf schoonmaken?
Ja dat kan, maar de eindschoonmaak is verplicht. De kosten kunt u zien in de omschrijving van het huis of safaritent.

Annulering
Hoe kan ik mijn vakantie annuleren?
Om uw reservering te annuleren kunt u per e-mail contact opnemen met de receptie en de reden van annulering aangeven. We zullen u informeren of terugbetaling mogelijk is. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de algemene voorwaarden waarin ook de annuleringsvoorwaarden staan.

Is het mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten?
U heeft de mogelijkheid om zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit is niet mogelijk via Parc Village de Montmarsis en / of Maison Vacances France.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Kijk onderaan de homepage voor de algemene voorwaarden waarin de annuleringsvoorwaarden zijn opgenomen.

Betalingen

Kan ik het totale bedrag bij aankomst betalen?
Betaling bij aankomst is alleen mogelijk indien u Last Minute heeft geboekt (aankomst binnen 7 dagen na reservering).

Ben ik verplicht om een aanbetaling te doen?
U dient de aanbetaling binnen 8 dagen na boekingsdatum te voldoen. De rest van het verschuldigde bedrag wordt ongeveer 6 weken voor aankomst in rekening gebracht.

Krijg ik een bevestiging als mijn betaling binnen is?
Ja, een dag nadat de administratie uw betaling heeft verwerkt, ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Naar welk rekeningnummer maak ik de betaling over?
U kunt de betaling(en) overmaken op het rekeningnummer dat u op uw factuur vindt onder vermelding van uw naam en reserveringsnummer.

Hoe betaal ik in het buitenland?
Bankiert u via internet, kies dan eerst voor de optie “buitenlandse betaling”. Voer vervolgens de IBAN- en BIC-code in zonder spaties. Vervolgens vult u de overige gegevens en eventueel de valuta in.

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?
U kunt betalen met een bankpas, creditcard en voor extra's ook met contant.

Kan ik uitstel van betaling aanvragen of in termijnen betalen?
In principe kan dat niet. Als het geval zich voordoet, neem dan contact met ons op om te bespreken.

Is er bij aankomst een aanbetaling vereist?
De receptie behoudt zich het recht voor om een borg te innen via een pre-autorisatie op uw creditcard. De borg is ook mogelijk in contanten.

Wanneer krijg ik mijn aanbetaling terug?
Indien de woning conform de richtlijnen wordt achtergelaten, wordt de reservering / aanbetaling binnen twee weken vrijgegeven / teruggestort op uw rekening. In geval van breuk (inventaris) of andere schade of overmatige vervuiling, wordt de aanbetaling geheel of gedeeltelijk ingehouden om de kosten van de schade te dekken.

Wat zijn de bijkomende kosten bovenop de huurprijs?
Zie voor een overzicht van bijkomende (verplichte) kosten de omschrijving van de woning.

Voorzieningen
Is er internet aanwezig?
In alle accommodaties is een beveiligd netwerk (wifi) aanwezig.

Is er een supermarkt in de buurt?
Casino, Lidl, Intermarché, Carrefour en gewone winkels liggen op 4 à 10 minuten rijden van Village de Montmarsis.

Is er een broodjesservice op het park?
Ja, er is een broodjesservice beschikbaar bij Village de Montmarsis, zodat u tijdens het zomerseizoen elke ochtend vers gebakken brood kunt kopen. Buiten het seizoen kunt u een bezoek brengen aan de bakker in het dorp Gourdon, op minder dan 5 minuten rijden.

Is er een zwembad en een tennisbaan op het park?
Ja, bij Village de Montmarsis is er een zwembad en een kinderbad. Er is een tennisbaan, een voetbal- en volleybalveld, een speeltuin en een jeu de boulesbaan.

Is het mogelijk om de auto bij de accommodatie te parkeren?
Er zijn parkeerplaatsen op loopafstand van uw accommodatie. Bagage, boodschappen uitladen is mogelijk bij de accommodatie. Een tweede auto of aanhanger kan geparkeerd worden op de grote parkeerplaats bij de receptie.

Kinderen

Wat zijn de mogelijkheden om kinderartikelen te huren?
U kunt een kinderstoel en / of babybedje huren. Prijzen worden aangegeven wanneer u boekt en in de beschrijving. Kinderen t/m 2 jaar kunnen in een kinderbedje slapen. 3-jarige kinderen slapen in een bed.

Is er een animatieteam aanwezig?
In het zomerseizoen biedt Village de Montmarsis allerlei animaties en activiteiten aan voor onze jongste gasten.

Algemeen

Wat zijn de voorwaarden van Village de Montmarsis / Maison Vacances France?
De algemene voorwaarden zijn te vinden op onze website. Onderaan de homepage vindt u een verwijzing naar de Algemene Voorwaarden.

Heeft het park ruimte voor vergaderingen of evenementen?
Op het park zijn speciale faciliteiten voor vergaderingen en evenementen. Voor bedrijfsuitjes, bruiloften of evenementen kunt u bij ons terecht.

Zijn huisdieren welkom?
We hebben verschillende huizen waar honden zijn toegestaan. Voor huisdieren geldt een toeslag die u ziet bij het boeken. Indien u een huisdier meeneemt, dient u dit bij het reserveren aan te geven. In het park dienen honden aangelijnd te zijn. Voor huisdieren gelden speciale huisregels die u bij aankomst ontvangt.

Is een barbecue toegestaan?
Dit mag op Village de Montmarsis. Een Weber BBQ kan tijdens de boeking worden gereserveerd en staat dan klaar bij uw accommodatie.

Reserveren

Ik heb online gereserveerd. Is het nu definitief?
Zodra u een reserveringsbevestiging per e-mail heeft ontvangen, is de reservering definitief. U moet de aanbetaling echter alsnog binnen 8 dagen doen.

Als ik via internet boek, hoe moet ik dan betalen?
Als u via internet reserveert, ontvangt u na uw boeking een factuur. Deze dient u binnen 8 dagen te betalen.

Ik heb al een reservering gemaakt, maar ik wil graag iets toevoegen of wijzigen. Hoe doe ik dit?
Neem hiervoor contact met ons op via e-mail: info@montmarsis.com

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?
Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld en blijven in het bezit van Village de Montmarsis / Maison Vacances France. Kijk onderaan de homepage voor onze privacyverklaring.

Kan ik een optie nemen op een reservering?
U kunt telefonisch of per e-mail een optie aanvragen. De duur van een optie wordt bepaald door de receptie en is mede afhankelijk van het aantal beschikbare accommodaties.

Is het mogelijk om meerdere accommodaties (naast elkaar) te boeken?
Het is mogelijk (op basis van beschikbaarheid) accommodaties naast elkaar te boeken. Neem dan contact met ons op via info@montmarsis.com

Kan ik mijn reservering wijzigen?
De gemaakte reservering is definitief. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, bijvoorbeeld om de verblijfsperiode te verlengen, of om zaken als handdoeken of babymeubilair bij te bestellen, kunt u contact met ons opnemen: info@montmarsis.com

Koop een vakantiehuis

Is het mogelijk om een huis te kopen op Village de Montmarsis?
Soms zijn er huizen te koop. Voor informatie kunt u contact opnemen met Maison Vacances France: +33 (0)6 15 57 28 60.

Is er een ziekenhuis in de buurt?

Ja, de stad Gourdon heeft een General Medical Center.

Kan ik Gourdon met de trein bereiken?

Ja, Gourdon heeft een treinstation.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POWERED BY ESTATEFY.COM