Village de Montmarsis

Restaurants

Restaurants

De sterren in de Lot... briljante restaurants!

Naast de sterrenrestaurants in de Lot en lokale restaurants in Gourdon heeft Parc Village de Montmarsis een brasserie waar Chef Marcel en zijn vrouw Jacqueline u (h)eerlijke maaltijden serveren. Zij hebben over de hele wereld gewerkt en brengen u een keur aan smakelijke gerechten!

De ochtend begint hier met vers gebakken croissantjes, baguettes, ‘bruine’ broden, hartige- en zoetigheden uit eigen bakkerij. Voor de lunch kunt u terecht voor een kleinigheid, bijvoorbeeld een tosti of een salade. Bijna dagelijks: een oerhollands frietje met een balletje, kroketje, frikandel of een Italiaanse pizza.

In de brasserie zijn er verschillende thema-avonden: o.a. BBQ-avonden, Kids Moonlight Night (met een heus kinderrestaurant, poffertjes en marshmallows uit de openhaard) en inmiddels het befaamde Asian buffet. Wisselende dagschotels en surprisemenu’s prijken ook op de menukaart. 

De regionale "boerenkeuken" van de Lot is een mooi voorbeeld van de rijke Franse gastronomie. Het gebied is rijk aan producten uit de regio. Alle seizoenen kenmerken zich met typische producten; om u een opsomming te geven: asperges, honing, aardbeien, wijnen, walnoten, foie gras, confits, cochon, het Limousin rund, aardappelen, truffels en paddenstoelen zijn te vinden op de markten, die ook in de kleinste dorpen wekelijks worden georganiseerd.
Veelal lokale boeren bieden hier hun worsten, patés, kazen, wijnen en andere artisinale producten aan.

In en rondom Gourdon is er tijdens het seizoen een groot aanbod van restaurants. Zo zijn er restaurants met klassieke gerechten als foie gras; confit de canard, salade Périgord, cassoulet maar ook grill gerechten, hamburgers en pommes Sarladaise, crème brulée, chocolademousse en notentaartjes. 

Er is voor een ieder wat wils. Op het bord bij de receptie hangt een overzicht met aanbevolen restaurants. 

Restaurants Lacave, Sousceyrac, St. Médard-Catus en St. Jean Lespinasse hebben een Michelinster op hun CV.

De smaken van de Lot en Dordogne

Saffraan, lam, meloenen, truffel... een smaak voor elk seizoen

Er is een fijne selectie van producten, vol met de typische smaak van dit gebied met zijn sterke lokale identiteit.
Van het ene uiteinde tot het andere van het departement heeft de Lot van zijn specialiteiten zijn grootste ambassadeurs gemaakt.

Dit is een land dat genereus is, waar mensen genieten van lekker eten en dat een unieke kans biedt:

Proef en probeer Saffraan

Duurder dan kaviaar, dit is afkomstig van een blauwe bloem die door teruggekeerde kruisvaarders naar dit gebied is gebracht. In de Lot, het uitverkoren huis sinds de 11e eeuw, staat het bekend als "rood goud". Het is inderdaad bijna net zo duur: ongeveer € 30.000 per kilo! Maar je hoeft niet zoveel te gebruiken: 0,1 g is voldoende om een gerecht voor 4 personen op smaak te brengen.

De productie van de Crocus sativus is een delicate zaak, vooral als het gaat om het oogsten van de stigmata, drie per bol, in oktober-november.

De mensen van de Lot, die over veel verbeeldingskracht beschikken, hebben met elkaar gestreden om deze specerij met lokale producten te combineren. Veel gebruikt door lokale chef-koks, je vindt er ook schapenkaas met saffraan uit de Quercy, saffraansorbets en ijsjes, snoep, siropen, aperitieven...

Geniet van het lam van de boerderij uit de Quercy

Op de causse vind je kort, droog gras, droge stenen muren en ooien met zwarte cirkels rond hun ogen: ze zien eruit alsof ze een zonnebril dragen! Van het Caussenarde-ras zorgen deze goede moeders teder voor hun lammeren in de koele schaduw van de schaapskooi, zodra ze terugkeren van het grazen op de causse. Gedurende 70 dagen grotendeels gevoed met deze melk, gearomatiseerd met de wilde kruiden van de Causse, worden de lammeren echte kampioenen ...

Resultaat? Vlees van zeer hoge kwaliteit dat wordt beschermd door een BGA (beschermde geografische aanduiding).

Val voor de Quercy-meloen

De meloen wordt al bijna een eeuw geteeld in het Castelnau Montratier-gebied van de Quercy en is een van de vlaggenschipproducten van dit departement. Zijn eetkwaliteiten, zijn oranjekleurige vruchtvlees, smelt in de mond en delicate honingachtige smaak hebben hem in 2004 de BGA-status (beschermde geografische aanduiding) opgeleverd. Liefhebbers van meloen waarderen hem zoals hij is, of geroosterd, in soep of als jam.

Probeer eens lekkere walnoten-traktaties

Franquette, Marbot, Corne en Grandjean zijn de sterren van de AOC "Noix du Périgord" (Perigord Walnut) benaming, toegekend in 2002. Ze bieden verse / gedroogde pitten, olie, wijn, likeuren, sappige cakes, koekjes en zoetigheden. Walnootboomgaarden langs de oevers van de rivier de Dordogne. Uiteraard wordt de lokale specialiteit, walnotencake, hier erg gewaardeerd. Vochtig, lekker van smaak, deze cake is gemaakt van niets anders dan suiker, boter, eieren en meel… en walnoten natuurlijk.

Ontdek de geheimen van de beroemde Pastis

Bij elk verblijf in de Lot hoort u "Pastis" te proeven, een soort gebak met een vulling van appels gedrenkt in rum. Mmm… Zo'n fijn, delicaat gebak - het doet je denken aan….? Ja, "pastilla" (een Marokkaanse specialiteit): het waren inderdaad de Moren die dit recept in het zuidwesten achterlieten.

Geniet van een verfrissend Ratz-bier

Voor deze ingenieur en voormalig rugbyspeler werd het duidelijk dat hij gewoon een artisanaal biertje moest brouwen. Hij zette zijn brouwerij op in Fontanes, vlakbij Cahors, en brouwt puur moutbier met een infusie van aromatische hop. Zijn niet-gepasteuriseerde bieren hebben elk hun eigen karakteristieke persoonlijkheid; gearomatiseerde bieren, biologisch, amber, pils, wit of stout.

 

POWERED BY ESTATEFY.COM