Vissers en vliegvissers opgelet !


Door Huub, getrouwd met Davina en samen zeer regelmatige bezoekers van Montmarsis.

(Vlieg) vissen in Le Gouffre du  Blagour.

     

Is het verblijf in Village de Montmarsis op zich een hele belevenis ook de (vlieg)visser kan hier tijdens zijn of haar verblijf aan zijn trekken komen.

Uiteraard kan men gaan vliegvissen op de mooie rivieren de Dordogne en Lot maar het is moeilijk en redelijk kostbaar om aan visvergunningen te komen in Frankrijk.

Op 3 km noord van Souillac (30 min rijden) is een prachtige gelegenheid om te (vlieg) vissen op het domein Le Gouffre du Blagour in kristal helder water.

Op het domein, gerund door een Nederlands echtpaar, Anne en Hans, bestaat er voor de fervente vliegvisser, tegen een redelijke vergoeding, gelegenheid te vliegvissen op regenboog- en beekforel   in het riviertje de Blagour over een afstand van 900 meter. Een waar avontuur in een prachtige en rustige omgeving.

Om de forellen aan de schubben te komen is een AFTM 3 of 4 lijn de beste keuze. Daar het water glashelder is dient men omzichtig te werk te gaan en max 10/00 onderlijn te gebruiken. Gezien de stroming is de meest geëigende vlieg hier een kleine verzwaarde nymf of buzzer. Maar ook kleine droge vliegen, op warme dagen, doen het. Omdat men vist op particulier terrein is geen verdere vergunning nodig.

Er bestaat tevens de mogelijkheid om op de bronvijver te vliegvissen (naast het gebruik van werphengel is vliegvissen toegestaan) . Ook hier kraakhelder water maar er kan een flinke stroming staan en dan is het gebruik van een AFTM 5 of 6 hengel de boodschap met behoorlijk verzwaarde streamers. Ook bobbies aan snelzinkende lijn kunnen succes opleveren. Tijdens ons  14 daags verblijf in  maart/april 2017 op Montmarsis  heb ik in een vroege ochtend gevist ondanks dat het overdag redelijk fris was en er die dag zelfs nachtvorst was, kon ik toch 6 mooie forellen mee naar ons vakantiehuis nemen.

In beide gevallen mogen maximaal 10 vissen meegenomen worden naar huis.

 

Ook bestaat in de “hengelvijver” de mogelijkheid om, met door de eigenaar verstrekte hengels en aas, zelf forellen te vangen (altijd beet) en men betaald de gevangen vis per kg. Dit is een hengelfeest vooral met kinderen, een avontuur, niet alleen het vangen maar ook daarna het bereiden op de BBQ en opeten van deze super verse heerlijke vis.

Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid, voor vissers en niet vissers, om verse of gerookte forel en heerlijke huisgemaakte visproducten te kopen. Bovendien is het ook dé plek om op het mooie overdekte terras aan de vijvers een lekkere bereidde, verse of gerookte forel te eten onder het genot van een heerlijk glas gekoelde wijn.

Kortom een hele mooie gelegenheid voor de (vlieg)visser om zijn sport te beoefenen zonder de rompslomp van allerlei vergunningen en daarnaast een heerlijke plek om met het gezin eens iets heel anders te doen.  Veel plezier en bon appetit.

www.gouffredublagour.com

 

Share :
Related Posts

Leave Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.