Village de Montmarsis

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Uitzonderlijke plaatsen

Een plek die uniek is in zijn soort in Europa, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een van de mooiste grotkunst in Frankrijk.

Padirac grot, niet ver van Rocamadour, de Valentré-brug in Cahors en de Pech Merle-grot in Cabrerets staan klaar om hun geheimen met u te delen.

Padirac grot

Bezoek deze grot 103 meter onder de grond, een gegarandeerd "WOW" factor!
Padirac grot, gelegen op 8 km van Rocamadour, is de meest bezochte kloof van Frankrijk en een van de meest fascinerende in Europa.

Welkom in deze prachtige onderwereld

Na een duizelingwekkende afdaling tot 103 meter onder het maaiveld (geen zorgen, er is een lift!), gaat u op een bezoek, dat 1 uur en 30 minuten duurt. U maakt een tochtje in een kleine boot op de ondergrondse rivier.

Geweldige bezienswaardigheden om te zien

De rivier speelt verstoppertje door een labyrint van holtes versierd met vreemde rotsvormen zoals paddenstoelen of kant… tot je bij het Rain Lake komt met zijn doorschijnende water. Op dat moment zie je de "Grande Pendeloque" (gigantische 60 meter hoge druipsteen), die alsof hij aan een ketting hangt, zijn weerspiegeling lijkt te bewonderen in het Regenmeer.

Kristallijne magie

Vervolgens kom je bij een aanlegsteiger en ga je te voet verder naar de "Salle du Grand Dome" waarvan het dak 94 meter boven je uitsteekt. Deze grot bevat een groot aantal kristallijne formaties die gedurende miljoenen jaren door de natuur zijn gevormd.

Wanneer u terugkeert naar de oppervlakte, nog steeds in de ban van de magie van de grot, zal het daglicht je doen knipperen en je terugbrengen naar de realiteit!

Enkele tips voor uw bezoek

  • De grottemperatuur blijft het hele jaar rond de 13° C, dus we raden u aan een warme jas mee te nemen.
  • Om de natuurlijke grotomgeving te beschermen, kunt u tijdens het bezoek geen foto's maken of filmen.
  • In het hoogseizoen zul je zeker niet de enige zijn die deze prachtige plek willen verkennen! Online reserveren via de Gouffre de Padirac-website helpt u de wachtrij te vermijden.

De Pech Merle-grot

Niets dan het echte werk, en zo zal het blijven, Pech Merle biedt een bezoek van 1 uur om je 25.000 jaar terug in de tijd te brengen!
Iedereen die hier komt, moet beseffen hoe gelukkig ze zijn.

Een authentieke grot

In tegenstelling tot de facsimile van Lascaux, is de Pech Merle-grot het echte werk, net als de 70 afbeeldingen van dieren en mensen: mammoeten, paarden, bizons, hertenkoppen, handen ...

1 km aan galerijen, 7 grotten, kristallijne formaties, prehistorische schilderijen en gravures - het is gemakkelijk te begrijpen waarom Pech Merle wordt beschouwd als een van de belangrijkste beschilderde grotten in Frankrijk.

De parel van de Célé-vallei
Twee jonge jongens, André David en Henri Dutertre, ontdekten deze geweldige plek in de Célé-vallei in 1922. Het is sinds 1926 open voor het publiek.

De Valentré-brug

Deze middeleeuwse brug met drie torens is de trots van Cahors en zijn iconische monument
De Valentré-brug, een opmerkelijk voorbeeld van middeleeuwse architectuur, staat sinds 1998 op de werelderfgoedlijst van UNESCO, aangezien het deel uitmaakt van de pelgrimsroute naar Santiago.

Er is een legende over de Valentré-brug in Cahors, maar deze voetgangersbrug zal zijn eigen verhaal vertellen aan iedereen die er overheen gaat… het verhaal van hoe hij werd gebouwd!

Het ontwikkelde zich tot een fort dat de westelijke kant van het schiereiland Cahors verdedigde en het duurde meer dan een halve eeuw om het te voltooien. Het proces duurde zo lang dat er een legende werd geboren...

Mooiste dorpen in de Lot

Gourdon... een van de "mooiste omwegen" van de Lot

In de buurt van de Perigord lopen de hellingen af naar de oevers van de Dordogne.
De stad met het merkteken van de middeleeuwen.
Gourdon heeft een heel middeleeuws gevoel: een versterkte poort, vakwerkhuizen, smalle steegjes die omhoog kronkelen naar de esplanade waar ooit het kasteel stond… Vanaf de top van de heuvel doet het zacht glooiende landschap je denken aan de Perigord. Het enige dat overblijft van het kasteel en de wallen die in de 17e eeuw zijn verwoest, is de cirkel die wordt gevolgd door de paden rond de heuveltop. De rue du Majou, het Maison du Sénéchal met tentoonstellingen van ambachtelijke producten in de zomer, het stadhuis uit de 17e eeuw, de kerk van Saint-Pierre, het Maison Cavaignac… bieden allemaal mogelijkheden om te ontdekken.

Maak een middeleeuwse wandeling

Hier nodigt alles uit tot een wandeling door de middeleeuwen, vooral tijdens het middeleeuwse festival, wanneer begin augustus de klanken van botsende zwaarden en troubadoursliederen door de straten weerklinken.

Gourdon biedt ook het plezier van wandelen rond de jardins thématiques (thematuinen) in de middeleeuwse wijk van de stad.

De op drie na grootste stad van de Lot

Tegenwoordig is Gourdon, dat aan het begin van de 19e eeuw een subprefectuur werd, de op drie na grootste stad van de Lot en wordt het uitgeroepen tot "een van de mooiste omwegen van Frankrijk".

Op de markt, dinsdag- en zaterdagochtend, vindt u lokale producten en specialiteiten: truffels en foie gras, confits en eendenborst, lamsvlees van de Causse, eekhoorntjesbrood, honing, kastanjes, walnootcake, geitenkaas (les cabécous) en, natuurlijk Cahors Wine.

Elke zomer op donderdagochtend, authentieke en natuurlijke producten zijn te vinden op de heerlijke boerenmarkt op de Place St Pierre.

Puy l'Eveque... in het hart van de wijngaarden van Cahors

Deze middeleeuwse stad in de Lot-vallei is gebouwd op een rotsachtig voorgebergte met uitzicht op de rivier hoog boven de Lot.
Puy l'Eveque bestaat uit een labyrint van steegjes en trappen met mooie huizen gebouwd van gouden steen (renaissancistische details rue du Donjon, fijne doorgang rue des Capucins, middeleeuwse sculpturen rue Saint-sauveur ...) die leiden naar de kade waar ooit gabarres op weg naar Bordeaux aanmeerden.

De okertint van de middeleeuwse façades wordt weerspiegeld in het water van de Lot. De naam van dit kleine plaatsje, gebouwd langs een rotsachtige uitloper op de rechteroever van de rivier, geeft de locatie aan (Puy komt van "pech", wat een hoge plaats betekent).

Een belangrijke middeleeuwse stad

Puy l’Evêque was een belangrijke middeleeuwse stad, die een bijzonder strategische positie in de Lot innam. Als u dit pittoreske dorp vanaf de linkeroever van de Lot observeert, kunt u beseffen hoe belangrijk deze stad, die in trappen klimt, en haar haven echt waren: tot het einde van de 19e eeuw een van de drukste in de Lot-vallei.

Rocamadour ... hangend tussen aarde en lucht

Een ansichtkaart

Gebouwd in naam van moed en geloof, klampt het zich vast aan een klif boven de kloven van de Alzou, de middeleeuwse huizen en semi-holbewonerskapellen van dit dorp zijn ingelijst in een ansichtkaart. Een ansichtkaart natuurlijk, maar wel eentje vol charme, charisma en spiritualiteit.

Een belangrijk pelgrimsoord

Rocamadour is in de eerste plaats een belangrijk pelgrimsoord. Vanaf de 12e eeuw trok het vorsten en heiligen uit heel Europa aan. Naarmate het succes groeide, werd de kleine nederzetting geleidelijk bedekt met religieuze gebouwen en vestingwerken. In de 15e eeuw, toen bedevaarten uit de mode raakten, raakte Rocamadour geleidelijk in de vergetelheid. Pas in 1858 werd begonnen met belangrijke bouwwerkzaamheden om de heiligdommen te herstellen. De neogotische "troubadour" -stijl was toen in zwang en heeft zijn stempel stevig op het dorp gedrukt.

Mis het niet

De binnenplaats omgeven door de heiligdommen, met de Saint Sauveur basiliek, de kerk van Saint-Amadour, de kapel van Notre Dame (Onze-Lieve-Vrouw) waarin het standbeeld van de Zwarte Maagd in hout staat en de kapel van Saint-Michel.
L’Hospitalet, de esplanade van waaruit je het mooiste uitzicht over het dorp hebt.
De voetgangersstraat, de enige winkelstraat van Rocamadour. Tussen twee boetieks vind je de mooie huizen die er langs staan. Het Maison Hugon (13e - 17e eeuw), het Maison de l’Ecu, het Maison de la Caretta (14e eeuw), het stadhuis en de wandtapijten van Lurçat.

Cahors wijn... zo nobel, zo zwart...

Om meer te weten te komen over Cahors Wijn, is het eenvoudig en gemakkelijk om de wijnbouwers en wijnmakers te ontmoeten.
Dit kleine wijngaardgebied dat de loop van de rivier de Lot volgt, is een van de oudste van Europa.

Malbec, een uitzonderlijke Franse druivensoort

De belangrijkste druivensoort die gebruikt wordt om Cahors wijn te produceren is Malbec. Anekdotisch gezien heeft deze variëteit gezorgd voor het succes van Argentijnse wijnen, en toch is het zeker Frans!!

Waarom een ras met zo'n sterk karakter gebruiken? Misschien omdat het de wijn krachtig maakt en een zwarte kleur geeft; het wordt vaak "Zwarte Wijn" genoemd.

De beste! Ga een wijnmaker ontmoeten

De kers op de taart van Cahors is het bezoeken van de wijngaarden, en bezoeken aan individuele landgoederen worden bijna altijd begeleid door de wijnmaker zelf. Wie kan u beter vertellen over hun eigen product, en u een proeverij geven?

Ga ze maar eens ontmoeten. Ze zijn altijd blij om over hun land te praten, ook al weet je helemaal niets van wijn. En u kunt kiezen uit 67 landgoederen die het hele jaar door te bezoeken zijn. Het is het beste om hen van te voren te laten weten dat u komt, in geval van drukte.

POWERED BY ESTATEFY.COM