Lekker lang op het terras !


Heerlijk een koud biertje op een van de vele terrassen van Gourdon. Een tweede, ach ja,  waarom niet het is vakantie en we zitten hier lekker. Om ons heen zijn de tafeltjes bezet en hoor je flarden Franse verhalen die gaan over de dag vandaag.

Een ouder echtpaar komt langs …. aarzelend want er zijn nog 2 stoelen vrij …… Biensûr, assiez-vous. Opgelucht schuiven ze aan, blij een plekje op het terras bemachtigd te hebben. Hij bestelt een galopin en wel heel klein biertje in een wijnglas. En vertelt over zijn leven, als bakker neergestreken vanuit het noorden van Franrkijk. Zijn zoon heeft nu de bakerij. “Oui, le bon pain ! “, beaamt hij lachend als we zeggen dat we zijn brood en taartjes zo heerlijk vinden.

Het gesprek kabbelt voort……  in mijn gedachten laat ik het koken vandaag voor wat het is en stel voor te blijven eten onder de grote plataan. Het tempo is traag, de gezelligheid goed. Uiteindelijk vragen we de menukaart maar weten eigenlijk allang wat we willen bestellen. Heerlijk ! Veel later lopen we terug naar Montmarsis onder een avond met een volle maan en honderden sterren.

 

Le Pot Occitan terrasse  Le Pot Occitan terrasse sous le platane

Een van de vele terrassen in Gourdon: Le Pot Occitan

Share :
Related Posts

Leave Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.